- Folkene våre er vant  til å gå rundt med slegge

Slegge har vært ett av deres viktigste verktøy, men når stadig mer skal gjenbrukes må kanskje sleggen legges på hyllen? 

– Vi står midt i en stor ombruks-omstilling, men det kommer nok til å være bruk for slegge i mange år fortsatt, sier daglig leder i Norsk Riving, Magne Eikås. 

Norsk Riving er en del av BIR. De har spesialisert på innvendig riving, betongsaging, asbestsanering, miljøkartlegging og ombrukskartlegging. Eikås forteller at den siste tiden har merket en fokusendring hos flere av aktørene i eiendomsbransjen. 
– Vi får stadig flere spørsmål om demontering og har gjennomført flere prosjekter på dette, spesielt knyttet til rehab. Her er det store muligheter, sier Eikås. 

Utfordringen til Norsk Riving er likevel at veldig lite av det som er bygget, er demonterbart. 
– Det er bygget for å stå, ikke for å bli tatt ned igjen, sier Eikås. 

Han understreker likevel at ingenting er umulig, det er bare et spørsmål om pris. 
– Alt kan demonteres, men det er ikke sikkert at det er så mange som er villige til å betale det det koster. Skal vi lykkes med ombruk av byggematerialer, må vi derfor begynne å bygge for demontering. Da vil prisen på ombruksmaterialer gå ned og de kan i større grad konkurrere med nye materialer, sier Eikås. 

Utfordringer, muligheter og hvordan de faktisk jobber med sirkulærøkonomi i praksis står på dagsorden når Magne Eikås kommer til Eiendom2023. Dette er aktuelt for alle som jobber med utvikling av eiendom. 

Forrige
Forrige

Hun vil gi Bergen  luft under vingene

Neste
Neste

Han sitter på nøkkelen for utviklingen av Bergen