Hun vil gi Bergen  luft under vingene

Stopp, stans og på vent. Dette har vært gjennomgangstonen fra kommunen, men med ny byråd for byutvikling på plass, er det lov å håpe på en endring. 

– Jeg gleder meg virkelig til å ta fatt på de store oppgavene. I god dialog skal vi få byutviklingen til å fly, sier fersk byråd for byutvikling, Christine Kahrs, i en artikkel på kommunens egne nettsider. 

På spørsmål fra BT om hva som er hennes ambisjon som ny byutviklingsbyråd, svarer hun: 
– Det er å være med å bygge verdens beste by. Det har alltid vært min personlige ambisjon, sa Kahrs. 

Hun kommer selv fra eiendomsbransjen og leder Kahrs Eiendom. Hun har i en årrekke vist et stort engasjement for byutvikling, og kan vise til en rekke tidligere styreverv, blant annet i Norsk Eiendom og Ressursgruppe Byutvikling i Bergen Næringsråd. Hun har frem til nylig også sittet i styret i GC Rieber Eiendom og Abo Plan og Arkitektur på Os. Det er med andre ord ingen tvil om Bergen nå har fått engasjert, erfaren og kompetent byråd for byutvikling. Med seg på laget har hun fått mangeårig leder for EBA Vestenfjeldske, Hans Martin Moxnes, som nå har blitt Kahrs rådgiver. 

Kahrs engasjement for byutvikling, kom tydelig til uttrykk i en artikkel i BT i 2019. Hun uttalte seg da som medlem av Ressursgruppe Byutvikling. 
– Skal vi få til arbeidsplasser og næring i Bergen, må kommunen samarbeide med oss som bygger. Unge mennesker skal kunne bosette seg i Bergen, ikke bli tvunget til nabokommunene, sa hun.

Nå sitter hun selv med makten, som en av kommunens mektigste. Det blir derfor svært spennende å høre hvordan Kahrs tenker få fart på utviklingen av Bergen. Hvordan skal hun få Bergen til å fly? Christine Kahrs kommer på Eiendom2023. 

Forrige
Forrige

Fra Bergens Balkan til vårt viktigste kulturbygg?

Neste
Neste

- Folkene våre er vant  til å gå rundt med slegge