top of page

Program Eiendom2022 - 30. november

11.00 - 12.00  Registrering og lunsj 

12.00 - 12.05 Velkommen med moderator, Håkon Iversen fra LINK Arkitektur 

12.05 - 12.35 Sikkerhetssituasjonen i Europa har ikke vært mer i ubalanse siden andre verdenskrig. Hvordan påvirker dette oss og hvordan må man som eiendomsbransje forholde seg til den nye virkeligheten? Administrerende direktør i Næringslivets sikkerhetsråd, Odin Johannessen, gir oss en realitetsavklaring.   

12.35 -13.00 Hvor er mulighetene i et urolig og usikkert marked? Skal man sitte stille i båten eller er det nå man skal ta tak og jakte muligheter som man aldri tidligere har gjort det? Clarksons er en av landets største finansielle eiendomsaktører og er tungt involvert i transaksjons- og syndikeringsmarkedet. Joachim Bentserud Wingerei, CEO, Clarksons Real Estate Investment Management, kommenter markedssituasjonen. 

13.00 - 13.25    Leiemarkedet er sensitivt for markedsutviklingen og eventuell usikkerhet fanges raskt opp. Hvordan påvirkes det lokale leiemarkedet av krig i Europa, stigende renter, energipriser som går til himmels og regjeringens foreslåtte innstramminger? Sigmund Aas i selskapet Arealstatistikk

13.25 -13.45 Pause

13.45 -14.10 Hun forvalter noen av de største pengesekkene på Vestlandet og investerer i de aktivaklassene som til enhver tid antas å gi best diversifisering og avkastning.  Hvilke vurderinger gjør Monica Salthella i selskapet Formue seg om dagen? Er eiendom fortsatt en attraktiv aktivaklasse? 

14.10 -14.35 Bærekraft har vært på alle lepper de siste årene, men hva skjer når livremmen strammes inn? Blir bærekraft lagt i skuffen når krisene treffer, og hva er konsekvensene av å velge bort bærekraft? Bærekraftsjef i LINK Arkitektur, Arne Førland-Larsen, sitter tett på disse utfordringene og gir et innblikk i dagens situasjon. 

14.35 -15.00 Regjerningen strammer inn livremmen og foreslår en rekke skattepakker som skal få skikk på norsk økonomi. Strammer de inn så mye at de kveler norsk næringsliv? Tidligere justis- og beredskapsminister, kommunal- og moderniseringsminister, mangeårig næringsminister og ikke minst byrådsleder i Bergen, Monica Mæland

15.00 - 15.30 Pause

15.30 -16.00 Utfordringene står i kø, men forskning og innovasjon kan løse mange av de, også for eiendomsbransjen. Tidligere direktør for Innovasjon Norge og styremedlem hos Det europeiske innovasjonsrådet (EIC), Anita Krohn Traaseth, forteller om de enorme mulighetene som finnes for fremoverlente norske aktører i EU-systemet, samt hva EU legger til grunn for sine investeringer. 

16.00 -16.30 I august ble hun byråd for byutvikling, for tre uker siden fikk hun også ansvaret for klima og miljø. Hun er fortsatt fersk i alle rollene, men hvilke ambisjoner har Ingrid Nergaard Fjelstad for byutviklingen i Bergen? 

16.30 --17.00 En rekke prosjekter har de siste årene sett dagens lys, men ikke alle fortjener ros, noen fortjener også ris. Rolf Maurseth fra LINK Arkitektur tar på seg nestorhatten og «anmelder» de ferskeste eiendomsprosjektene i Bergen basert på nyskaping, bærekraft og generelle kvaliteter.

17.00 --17.05 Oppsummering og avslutning på Grans Selskapslokaler.

17.30 - 18.00 HOTEL NORGE by Scandic – Fra byggeplass til byfavoritt:  

Hvordan forvandler man et vanlig hotell til en høyt elsket byfavoritt? Hotelldirektør Lise har invitert med seg Doffen Trellevik, kreativ leder i Apriil. Sammen gir de deg et innblikk i Hotel Norge sin reise fra byggeplass til kommersiell suksess – og et pulserende samlingspunkt for byens befolkning.18.00 - 24.00 Afterparty på Hotel Norge

I programkomiteen sitter blant annet representanter fra Allier Gruppen, Apriil Event, Distinkt Kommunikasjon og LINK Arkitektur. 

 

Partnere

bottom of page