Han sitter på nøkkelen for utviklingen av Bergen

Dokken er det kanskje mest potente byutviklingsområdet i Bergen, men hva skjer? Fortsatt er det havnesjefen som regjerer.

Planene for Dokken har versert i lang tid og allerede på Eiendom2015 ble Visjon Dokken presentert. Siden den gang har det skjedd fint lite. Selskapet Dokken utvikling har imidlertid blitt etablert. Selskapet skal ledes av en «Oslo-gjeng», som BA poengterte da det ble kjent at det kun sitter aktører fra Oslo i styret i det nye selskapet.

Vi har altså stilt oss slik at vi må få hjelp utenfra for å løse våre egne byutviklingsutfordringer. Kanskje skulle vi også satt Bybanen «under administrasjon» og overlatt utviklingen til oslofolket?

«Oslo-gjengen» er åpenbart flinke folk, men fortsatt fraktes containerne til og fra, og fortsatt er det havnesjefen som regjerer på Dokken. Utviklingen av Dokken avhenger som kjent av at godsaktivitetene finner seg et nytt sted å være. Lenge var det alternativet Ågotnes, men tidligere i år kjøpte Bergen Havn flere tomter på Flesland med mål om å flytte containerhavnen dit. Fortsatt er det derfor uavklart hva som egentlig skjer med godshavnen.

Utfordringen er at dette ikke bare angår det som skjer på Dokken. Mange andre prosjekter i Bergen er nemlig avhengig av Dokken-utviklingen. Derfor spiller Dokken en nøkkelrolle i utviklingen av fremtidens Bergen.

Spørsmålet er derfor, hvor står prosessen nå og hva er konsekvensene for byutviklingen knyttet til de avhengigheter som ligger relatert til Bergen Havn og Dokken? Dette håper vi han havnesjef, Michal Forland, kan utdype på Eiendom2023, 30. november. 

Forrige
Forrige

- Folkene våre er vant  til å gå rundt med slegge

Neste
Neste

Han har satt Bergen på matkartet, men å drive restaurant i Bergen er ikke barnemat