Rustet eller rusten?

Er du klar for bærekraftskravene som kommer? Det grønne skiftet er et grønt mulighetsrom. Heldigvis ser flere og flere det. 

– Det åpner seg mange nye muligheter når bærekraft får så stort fokus som det har i dag. For å kunne ta ut potensialet som ligger i denne omstillingen kreves nytenkning og innovasjon, både i prosesser, metoder og i teknologi, sier Direktør Bærekraft og innovasjon, Jostein Røstum Breines, i Reitan Eiendom. 

Selskapet er blant annet største eier av bergenske, Vestenfjeldske Eiendom. Breines forteller at mange allerede er langt fremme når det gjelder bærekraft, noe de applauderer. 


– Selv jobber vi mye med hvordan prosessene med å bygge mer bærekraftig, kan gjøres enklere, raskere og billigere, hvordan metodisk bærekraftsfokus kan gjøre det mest logisk å satse på de helhetlig bærekraftige byggene. Både i utvikling og drift. Her står datastrøm og deling av data og informasjon sentralt, sier Breines. 

Han forteller at det både i Nederland og i Storbritannia allerede er innført utleieforbud med et minstenivå for energieffektivitet. For Reitan Eiendom er det viktig å integrere bærekraft i alle forretningsmodeller, slik at de kan bidra til å nå bærekraftsmålene, bygge robuste lokalsamfunn og sikre solide selskap for fremtiden. 


– Derfor er det naturlig for oss å ha fokus på energieffektivitet blant flere viktige bærekraftstema. Både når vi bygger nye bygg og når vi rehabiliterer og drifter eksisterende bygg. Eksempelvis vant E C Dahls Eiendoms team på Pirsenteret i Trondheim den gjeve prisen Årets Grønne Driftsteam i fjor. Hvorvidt det kommer forbud i Norge, er opp til andre å avgjøre, men vi mener at et tydelig bærekraftfokus gjør oss rustet til å møte fremtidens behov, både eventuelle forbud og krav fra kunder og lokalsamfunn, sier Breines. 

Vil du vite mer om hvordan Reitan Eiendom jobber for å møte fremtidens krav til miljø og bærekraft? Meld deg på Eiendom2

Forrige
Forrige

Er Bergen bare den fineste byen i Legoland?

Neste
Neste

Fra Bergens Balkan til vårt viktigste kulturbygg?