Er Bergen bare den fineste byen i Legoland?

Visste du at det finnes en 50 år gammel modell av Bergen i Legoland? Modellen er tilsynelatende identisk med dagens Bergen.

– Det som likevel slår ein, er likevel hvor likt alt er, fem tiår etter at modellen ble bygget. Bortsett frå at dei gule bussane ikkje er gule lenger, og at det verkelege folkelivet på Fisketorget dessverre ikkje står heilt i stil med legoversjonen.»

De skriver politisk kommentator i Bergensavisen, Sølve Rydland. I kommentarserien, «Nummer to» har BA invitert bergensere og andre til å si hva de mener som skal til for at Bergen skal komme seg ut av skyggen av Oslo.

I én av kommentarene ser Rydland til Århus. Han forteller at i den danske nummer to-byen, så har det ene prosjektet etter det andre blitt lansert. Felles for mange av prosjektene er at de er «Store hårete prosjekt, prega av store visjonar. Gjerne med ein dårleg skjult agenda om å komma ut av skuggen til hovudstadane sine. Men gjerne med eit litt rebelsk, uavhengig preg, som institusjonane nærmare makta vanskeleg kan visa til.»

Han mener at fellestrekkene til Bergen er mange, men påpeker at når det gjelder ambisjoner, så svikter vi. Bergen ikke har «vist den same iveren etter å realisera nye prosjekt av internasjonalt format. Sist Bergen reiste eit verkeleg signalbygg på kulturfeltet var tilbake i 1978, då Grieghallen stod ferdig.»

Han mener det er på tide å diskutere hva som virkelig kan sette Bergen på kartet. «Kva som kan styrka alt det fantastiske byen har å by på, men samtidig gjera byen meir attraktiv.»

Vil du høre hva Rydland selv mener er løsningen på Bergens utfordringer, da må du melde deg på Eiendom2.

Forrige
Forrige

Velkommen til Afterparty på Hotel Norge by Scandic

Neste
Neste

Rustet eller rusten?