Søk
  • Torgeir Hågøy

Bærekraftsinker stiller bakerst i køen

Oppdatert: 25. sep. 2019

Selskaper som ikke tar bærekraft på alvor risikerer ikke bare dårligere betingelser, men også å måtte stille lenger bak i køen for å få tilgang til finansiering i fremtiden.

MER BÆREKRAFTIG: Sparebanken Vest, og konserndirektør for bedrift, Ragnhild Fresvik, vil være en pådriver for en mer bærekraftig eiendomsbransje.

– Vi vil i økende grad fremover prioritere kapital mot grønne prosjekt, sier konserndirektør for bedriftsmarkedet hos Sparebanken Vest, Ragnhild Janbu Fresvik.

Hun er en av foredragsholderne på Eiendom2019. Her vil hun blant annet snakke om hvordan banken forholder seg til bærekraft når de skal vurdere finansiering av nye prosjekter. – Eksisterende og nye kunder som ikke tilfredsstiller våre krav til grønne eiendomsprosjekt vil måtte fremlegge en konkret plan for å bedre energieffektivitet i sine bygg. Videre kommer vi til å differensiere på belåningsgrad, løpetid og pris avhengig av dokumentert energieffektivitet. Det skal lønne seg å være grønt finansiert, sier Fresvik.

Hun forteller at de har hatt en god utlånsvekst hittil i år på over 10 prosent i bedriftsmarked. – En ikke ubetydelig andel har gått til eiendomsfinansiering. Eiendom utgjør fortsatt den største delen av bankens utlånsportefølje. Fremover vil vi prioritere å følge profesjonelle aktører i bransjen med stort nettverk og god track reckord. Prosjekter med grønn profil er spesielt interessant, sier Fresvik. 


Vil du vite mer om hvordan finansieringsmarkedet fremover, meld deg på Eiendom2019.

0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle