Søk
  • Torgeir Hågøy

Stadig flere hemmelige salgsprosesser

Oppdatert: 8. nov. 2019

Et stadig mer transparent marked kan paradoksalt gi flere lukkede og hemmelige prosesser.


– Vi opplever aktiviteten i markedet som bra, og holder vi Mongstad transaksjonen utenfor så er vi noenlunde på høyde med rekordåret 2018 så langt i år, sier leder for bergenskontoret til DNB Næringsmegling, Haakon Jard Veidung. Transaksjonsvolumet i Bergen ligger nå på rundt 3,5 milliarder. Ser man bort fra Mongstad-transaksjonen på vel 4 milliarder, så er man altså noen lunde på nivå med 2018.

Veidung forteller at det for tiden er flere lukkede og bilaterale transaksjonsprosesser i Bergen, og at dette kan gjøre at oppleves som «tørrere» enn det i realiteten er.

– Paradoksalt så kan et mer transparent marked føre til nettopp flere lukkede prosesser ettersom selger, i samarbeid med rådgiver, blir tryggere på å oppnå markedspris selv i smalere prosesser, sier Veidung.

En konsekvens av flere lukkede prosesser er at det stilles økte krav til rådgiverne. – Jeg synes det er ufattelig gøy å være del av en organisasjon som har satset både tidlig og tungt på kunnskaps-drevet rådgivning, sier Veidung.

0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle