top of page
Søk
  • Torgeir Hågøy

På sporet av en bedre by?

Bybanen er en motor i byutviklingen, men flere av prosjektene har møtt hard kritikk. Men er det egentlig så ille som noen vil ha det til, eller har Bybanen også gitt oss noen eksempler til etterfølgelse? Har den satt oss på sporet av en bedre by?

Rolf Maurseth i LINK Arkitektur.

– Jeg er i ferd med å danne meg et bilde over de siste års byggerier, spesielt den utviklingen vi har sett langs bybanen, sier arkitekturnestor, Rolf Maurseth.


Maurseth har vært sentral i oppbyggingen av det som er Norges største, men også et av Skandinavias største arkitektkontor. Han er i dag markedssjef for både LINK Arkitektur og Multiconsult som er en del av det samme konsernet.


Selv om mange utbyggere klager på sendrektighet hos kommunen, så har en rekke prosjekter blitt realisert. Noen av prosjektene har allerede fått mye, ofte negativ, omtale. Men er det egentlig så ille som man kanskje kan få inntrykk av? Noe bra må det jo ha blitt bygget i Bergen de siste årene?

– Uten tvil. Jeg ble både imponert, men også litt skuffet da jeg gikk gjennom prosjektene, sier Maurseth, som gjorde den samme vurderingen på Eiendom2016 for seks år siden.


I år har han vært på Bybane-safari igjen og tatt utviklingen i nærmere øyesyn. Har det vært en utvikling og i hvilken retning?

– Det blir en slags Bybanen «revisited», hvor jeg ser på det har blitt bygget, men også gjør meg noen refleksjoner rundt det som kommer av nye prosjekter, sier Maurseth.

Vil du høre Rolf Maurseths tanker om byutviklingen i Bergen, da må du melde deg på Eiendom2022.


0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle
bottom of page