Søk
  • Torgeir Hågøy

- Ingen kjenner norsk finansbransje bedre

Han begynte karrieren på postrommet i Den norske Creditbank. I dag er Mads Syversen en av finansbransjens mektigste menn.

Mads Syversen, Arctic Securities

– Ingen andre kjenner irrgangene i norsk finansbransje bedre enn Mads, sier Thorsten Selvik, som selv er en av Bergens mest kjente finansmenn.

Syversen er en av foredragsholderne på Eiendom2019. Han har i over 30 år vært en stor spiller i norsk finansbransje, og de siste 25 årene har han spilt i eliteserien. Karrieren begynte på postavdelingen til Den norske Creditbank (DnC) i 1983. DnC ble i 1990 Den norske Bank, i dag DNB. Han klatret i gradene og i 2000 tok han over som sjef for Orkla Enskilda. Noen år senere var han leder for alt av SEBs aktiviteter i Norge. I 2007 sa han opp og etablerte Arctic Securities.


Thorstein Selvik, Ace Capital

– Å etablere et meglerhus på bare ti år er i seg selv veldig imponerende, men det som skiller et godt meglerhus fra et mindre godt, er om de får jobben gjort. Mads er en av de som får jobben gjort. Han nyter en enorm tillit i markedet, sier Selvik.

Dette blir bekreftet når man ser hvor mye fusjoner og oppkjøp selskapet var med på bare i første kvartal i år. Arctic Securities knuste nemlig konkurrentene og kunne slå i bordet med transaksjoner til en verdi av rundt 12 milliarder kroner, og det bare på tre måneder.

Syversen har i løpet av karrieren jobbet tett med både John Fredriksen, Øysten Stray Spetalen, Jan Petter Sissener og Kjell Inge Røkke og hans makker, Bjørn Rune Gjelsten.

I dag er han høyre hånd til Trond Mohn, som også er største eier i Arctic Securities.

Eiendom2019 er det naturlig nok eiendom som er tema. Dette er et av de viktigste beina til meglerhuset, og når de store transaksjonene gjennomføres er Arctic ofte involvert. De har blant annet hatt hånden på rattet i alle eiendomstransaksjonene til Trond Mohn, og bare i forbindelse med disse snakker vi transaksjoner for mangfoldige milliarder.

– Eiendom er viktig for alle innen finans. Jeg har selv jobbet for en rekke ulike finansselskaper og uansett hva du holder på med, så ender du alltid opp med eiendom, sier Selvik.

Hvordan utvikler eiendomsmarkedet seg fremover? Mads Syversen vil på Eiendom2019 gi oss sine betraktninger rundt utviklingen i det lokale, nasjonale og internasjonale eiendomsmarkedet. Dette er en unik mulighet til å lære av en av bransjens mektigste og mest erfarne menn. Meld deg på i dag.

0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle