Søk
  • Torgeir Hågøy

Fokus på bærekraft vil gi flere forretningsmuligheter

Bærekraft handler ikke om god samvittighet. Det handler om ta å ansvar for egen overlevelse som selskap.

Isak Oksvold, Møller Eiendom

– Jeg tror at vi fremover vil se et tydeligere skille mellom de aktørene som er proaktive i forhold til bærekraft og de som henger etter. Dette handlet både om hvordan de fremstår i forhold til sine omgivelser, men også med tanke på hvilke forretningsmuligheter som åpner seg, sier Isak Oksvold, direktør for innovasjon og miljø hos Møller Eiendom.

Oksvold var tidenes første miljøsjef i et norsk eiendomsselskap. Han ble i 2010 ansatt i Aspelin Ramm og har siden den gang jobbet med eiendom og miljørelaterte spørsmål i eiendomsbransjen. Han tror at fokus på bærekraft kommer til å bli enda viktigere i årene som kommer, og at dette også kommer til å handle om hvem som står fremst i køen når både leietakere, medarbeidere og andre velger hvem de vil leie hos, jobbe for og samarbeide med. – Jeg tror det blir en større bevissthet om hvem man ønsker å arbeide sammen med basert på verdigrunnlag og track-record, sier Oksvold.

De siste ti årene har han imidlertid sett en utvikling i svært positiv retning. – Stadig flere selskaper rekrutterer ressurser på området og leverer produkter og prosjekter som har en positiv profil i forhold til bærekraft. Jeg registrerer stor kreativitet hos mange selskaper, og en aktiv holdning til å snu krav om økt bærekraft til en forretningsmulighet, sier Oksvold.

Han er en av foredragsholderne på Eiendom2019, hvor vi setter fokus på nettopp bærekraft. Gå ikke glipp av årets viktigste eiendomskonferanse. Meld deg på i dag.

0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle