Søk
  • Torgeir Hågøy

Energiguru til Eiendom2022

Han ville redde verden og i 1980 tok han derfor fatt på en energi- og inneklimamaster på Universitetet i Aalborg. 40 år senere er det få som kan mer om energi, inneklima og bærekraft enn Arne Førland-Larsen. 30. november kommer han på Eiendom2022.

Arne Førland-Larsen, LINK Arkitektur

– Litt flåsete sagt så ville jeg nok frelse verden, for jeg ble tidlig opptatt av miljø og energisparing, sier Arne Førland-Larsen i et intervju med nettsiden Fremtidens byggenæring.

Siden 80-tallet har Førland-Larsen jobbet med energi og inneklima både i Norge og Danmark. Han er utdannet sivilingeniør med master i inneklima og energiøkonomi og har erfaring som VVS-, energi- og bærekraftrådgiver. Han kan se tilbake på en lang rekke spennende prosjekter, blant annet på nullutslippslaboratoriet ZEB og en rekke passivhus- og Future Built-prosjekter. De siste årene har han ledet LINK Arkitekturs bærekraft-team, ved siden av at han underviser ved Ingeniørskolen Aarhus, Universitet i Danmark. – Min rolle nå for LINK Arkitektur er å få bærekraft ut i våre prosjekter og det er et bredt og spennende arbeidsområde. Sirkulærøkonomi jobber vi aktivt med nå, ved blant å annet hjelpe arkitektene med å implementere sirkulær tankegang i designet, sier Førland-Larsen. Han er opptatt av konkrete tiltak som tar bygg og prosjekter i en mer bærekraftig retning, og at det ikke bare skal være ord på et papir. 30. november står han på scenen på Eiendom2022. Både energi og bærekraft har vært på alle lepper de siste årene, men hva skjer når livremmen strammes inn? Blir bærekraft lagt i skuffen når krisene treffer og hva er konsekvensene av å sette bærekraft på vent?Vil du lære av Førland-Larsen? Da må du sjekke ut programmet og melde deg på Eiendom2022.


0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle