Søk
  • Torgeir Hågøy

Frustrert over mangel på kjøpsmuligheter

Oppdatert: 21. okt. 2019

Etterspørselen etter bergenseiendommer er rekordstor, men selgerne er få. De som vil inn i Bergen må med andre ord belage seg på å grave dypt.

VIL HA MER: Mange vil ha mer bergenseiendom, men opplever at få eiendommer er i markedet. (Foto: Unsplash/Florencia Viadana)

Direktør analyse, DNB Næringsmegling, Thomas Ramcilovic

– Vi opplever stor etterspørsel etter indrefiléten i Bergen. To tredeler av de lokale investorene svarte i vår investorundersøkelse at de ønsker å være nettokjøpere det neste året mot halvparten i fjor. Samtidig sier 60 prosent at de ikke har noen salgsplaner, sier analysesjef hos DNB Næringsmegling, Thomas Ramcilovic. 

”Komplett uten selgere” Han forteller at en av de spurte i deres investorundersøkelse uttalte at: ”Markedet har ikke vært tørrere på over 20 år, det er komplett uten selgere.» – Investorene har vesentlig kjøpskapasitet, men de er skeptiske til å selge i og med at de synes det er vanskelig å finne reinvesteringsalternativer. De er også frustrerte over mangel på kjøpsobjekter, sier Ramcilovic.

Jakter utviklingsobjekter Den høye etterspørselen har bidratt til at DNB Næringsmegling har nedjustert prime yield i Bergen fra 4,50 prosent til 4,20 prosent. Prisene presses med andre ord oppover. – Kontor i sentrum er øverst på ønskelisten. Prisingen er nå så skarp at mange synes det er vanskelig å kjøpe kontantstrømeiendommer. Flere ønsker seg derfor kontoreiendommer som kan utvikles til nybyggstandard, sier Ramcilovic. Sammen med leder for bergenskontoret til DNB Næringsmegling er han en av foredragsholderne på Eiendom2019. Konferansen arrangeres 27. november. Meld deg på i dag.

0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle