top of page
Søk
  • Torgeir Hågøy

Bærekraft er på alles lepper, men hvordan blir man bærekraftig?

Bærekraft har i mange år vært et begrep for festtalene. Men hvordan gjør man gode intensjoner til faktisk handling? På Eiendom2019 viser vi noen eksempler på hvordan du som er aktør i eiendomsbransjen kan bli mer bærekraftig.


Med temaet "Skal vi rive eller renover?" setter Eiendom2019 bærekraft på dagsorden. En fersk rapport fra Grønn Byggallianse viser at både eiendomsbesittere og leietakere i økende grad tar slike problemstillinger på alvor. Den store utfordringen er selvfølgelig hva man som eiendomsaktør bør gjøre, både for å ta miljøutfordringene på alvor, men også for å overleve selv. Rapporten til Grønn Byggallianse slår nemlig fast at de som ikke tar disse utfordringene på alvor, risikerer å bli stående igjen på perrongen, med store tap.


På Eiendom2019 har vi hentet inn lokale, nasjonale og internasjonale foredragsholdere som alle gjør noe for å ta disse spørsmålene på alvor.

Liv Kari Eskeland, stortingsrepresentant for Høyre og medlem av Stortingets miljø- og energikomite, kommer for å fortelle hva landets politiske ledelse gjør for å legge til rette for at det skal bli lettere å renovere fremfor å bygge nytt. Emmanuel Cortés fra det belgiske firmaet, Rotor, vil forteller hvordan de jobber med bærekraft i byggebransjen, mens Hilde Kristin Njøten og Ole Magnus Waage fra Spacemaker vil fortelle hvordan AI kan brukes til å utvikle mer bærekraftige byer.

Isak Oksvold ble i 2010 eiendomsbransjens første miljøsjef. Han har jobbet med miljøspørsmål hele sin yrkesaktive karriere og vil fortelle hvordan Møller Eiendom jobber med bærekraft. Anders Solaas fra Cushman & Wakefield vil fortelle hvordan de jobber for å få leietakerne til å blir mer opptatt av gjenbruk, i stedet for at alt innvendig skal bytte ut.
Fra entreprenør-siden kommer regiondirektør hos Veidekke, for å fortelle hvordan de jobber med bærkraft i både egne og andres prosjekter. Nordens største eiendomsforvalter, Hilmar Auran, vil fortelle om hvordan ny teknologi bidrar til mer effektiv, fleksibel og bærekraftig bruk av eiendommene.
Stavanger-selskapet Ineo Eiendom, skal i Oslo bygge 16.000 nye kvadratmeter av gamle byggematerialer. Prosjektleder Vetle Isdal Bringsjord vil fortelle om prosjektet. Lokalt vil Lars C. Pedersen fra ÅF Advansia fortelle om at et helt ferskt prosjekt, hvor de ser på om det er mulig å bruke byggene på Mindemyren som en stor maerialbank for nye prosjekter. På Sotra er Sartor Holding er ferd med å reise regionens første bygg reist av gjenbruksmaterialer. Er du opptatt av gjenbruk, men lurer på hvordan du skal gjøre det? På Eiendom2019 får du i alle fall noen av svarene. Meld deg på i dag.
0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle
bottom of page